Rotary ble stiftet av Paul Percy
Harris. Han var bosatt i Chicago og savnet verdiene som preget oppvekstmiljøet på hjemstedet hans i Vermont. Etter en søndagsmiddag hos en bekjent i Chicago i 1900 gikk de tur i nabolaget og passerte mange forskjellige bedrifter. Her fikk Harris idéen til en klubb for mennesker fra vidt forskjellige bransjer. Det skulle gå enda fem år før ideen ble satt ut i livet.

Det første møtet ble avholdt 23. februar 1905 i Chicago, Illinios i USA, som deretter regnes som Rotarys fødselsdag. Rotary har vært mønster for andre serviceorganisasjoner som f.eks Lions og Kiwanis. Navnet «Rotary» kommer
av at de ukentlige møtene opprinnelig
«roterte» blant medlemmene.

Nye Rotaryklubber spredte seg raskt utover USA. I 1912 ble de første klubbene i europa etablert.

Opprettelsen av Rotary-fondet.

Den første norske og nordiske Rotaryklubben ble startet i Norge allerede i 1922 da Oslo Rotary Klubb fikk sitt charter l. juni. København RK organiserte seg noe tidligere, men fikk sitt charter først i august 1922. Sverige og Finland kom med i 1926. Island i 1934.

Over 1,2 millioner medlemmer i ca. 34.000 klubber i mer enn 200 land.

>>> GÅ TIL QUIZ